Slikarska razstava slepih in slabovidnih umetnikov v Milanu 2015

V okviru svetovne razstave Expo 2015, so na Milanskem inštitutu za slepe postavili slikarsko razstavo slepih in slabovidnih umetnikov. Odprta je od 12. 9. 2015 do 26. 9. 2015. Na razstavi sodeluje enaintrideset umetnikov iz šestih držav. Iz Slovenije sodelujejo Ivan Stojan Rutar, Valentin Cundrič, Rezka Arnuš, Mika Jug, Meri Tišler, Janka Kus, Natalija Žitnik Metaj. Umetniška dela bodo nato potovala po Italiji, na različne razstave, še prihodnje leto.

V četrtek 17. 9. 2015 smo se udeležili slovesnosti ob podelitvi nagrad. Od slovenskih slikarjev je nagrado za življenjsko delo dobil Ivan Stojan Rutar.

Naslednji dan smo si na hitro ogledali slovito milansko katedralo, ki je ena največjih gotskih cerkva na svetu. Premagali smo nešteto stopnic in se znašli na njeni strehi. Občudovali smo panoramo mesta in streho polno čudovitih stolpičev in kipov. Po ogledu smo se spustili v njeno notranjost. Občudovali smo ogromna vitražna okna, debele stebre in čudoviti marmornati tlak. Čas je hitro minil in morali smo na dolgo pot proti domu.

Zapisala: Natalija Žitnik Metaj
Fotografije: Natalija, Marko, Meri, Boris