Minil je še en izobraževalni seminar

Prvi oktobrski vikend je MDSS Kranj organiziral izobraževalni seminar, ki je potekal od 3. do 6. oktobra 2013 v Domu oddiha ZDSS v Izoli.

Prihodu in nastanitvi po sobah so sledili večerja, spoznavni večer, kjer so bili udeleženci seznanjeni s potekom seminarja in razdelitvijo po skupinah, ter zaslužen počitek.

Petkovo jutro se je pričelo z jutranjo rekreacijo in zajtrkom. Dan je potekal v duhu spoznavanja samega sebe. Predavala sta psiholog Franci Prosnik in psihoterapevt Matej Kranjc. Dopoldne so predavanja potekala v skupinah, popoldanski delavnici pa sta predavatelja izvedla za vse udeležence naenkrat. Zvečer se je udeležencem predstavil animator za prostočasne aktivnosti pri MDSS Koper Aleksander Novak, ki je spregovoril o svojem glasbenem delovanju in pripovedovanje popestril s pesmimi ob spremljavi kitare. Po predstavitvi so udeleženci lahko poklepetali z gostom in kupili njegov zadnji album Želel želela.

Tudi sobota se je pričela z rekreacijo oz. zajtrkom. Dopoldanska predavanja so potekala po skupinah. Predavala sta psihoterapevt Bogdan Žorž in biolog dr. Gorazd Pretnar. Prvi je predaval o strahu, drugi pa o prehranskih dopolnilih. Popoldne smo prisluhnili Gregorju Habjanu, ki je udeležencem seminarja predstavil orientacijo v zaprtem prostoru, in Branetu Butu, ki je spregovoril o pravicah slepih in slabovidnih. Pred večerjo so udeleženci seminarja po želji prisostvovali sveti maši.

V nedeljo smo lahko po zajtrku prisluhnili življenjski zgodbi predsednika koprskega medobčinskega društva Safeta Baltiča, ki je bil nato na voljo za različna vprašanja. Pogovoru je sledil odmor, nato pa nam je gost predstavil tehnične pripomočke, ki jih uporablja v vsakdanje življenju. Za konec so udeleženci seminarja podali svoja mnenja o vsebini seminarja, predavateljih oz. načinih predavanja ter predlogih za naslednje seminarje. Kosilu sta sledila še druženje z znanci in odhod domov.

Besedilo: Luka Pavlin.
Slike: Beno Virt.