URILI SMO SPOMIN, SPREGOVORILI O ČUSTVIH, PREMAGOVALI ARHITEKTONSKE OVIRE IN SOPOZNAVALI RAZLIČNE ZAČIMBE

Člani in članice Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj smo v soboto, 4. 10. 2014, spet izvedeli marsikaj zanimivega. Ta dan so namreč v organizaciji društva potekale jesenske delavnice, ki so jih izvedli predavatelji z različnih področij.

Zbrali smo se v sejni sobi društva ob 9.00. Po pozdravnem nagovoru smo se razdelili v dve skupini: prva skupina se je udeležila delavnice o urjenju spomina, ki jo je pripravila certificirana trenerka spomina Jasmina Lambergar, druga pa delavnice o dobrih in slabih čustvih (2. del), ki jo je pripravila izkušena psihologinja Marjetka Petrič Puklavec. Delavnici sta z vmesnim odmorom potekali do 12.15.

Ob 12.30 je sledilo kosilo v bližnjem Gostišču Arvaj, ki nam je dalo moči za popoldanski krog delavnic. Prvo z naslovom Premagovanje arhitektonskih ovir je pripravil izkušen tiflopedagog Stane Florjančič, drugo pa odlična poznavalka začimb in zelišč Marija Hočevar Fetah. Udeleženci slednje smo se po obilnem kosilu lahko posladkali s sladico, ki smo jo iz naravnih sestavin pripravili med delavnico, in poskusili zeliščni čaj.

Ob koncu velja izreči veliko pohvalo vsem organizatorjem in izvajalcem, saj so z vloženim trudom in odlično izvedbo poskrbeli, da smo se udeleženci domov vrnili polni pozitivnih vtisov in novega znanja.

Besedilo in slike: Luka Pavlin