Izobraževalna delavnica na Okroglem

V četrtek, 10. 6. 2021 smo izvedli tradicionalne izobraževalne delavnice za člane Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj. Letošnje spomladanske delavnice smo imeli v prijetnem okolju Doma oddiha ZDSSS na Okroglem. Delavnic se je udeležilo 34 članic, članov ter spremljevalcev. Izvedli smo štiri delavnice, dve v dopoldanskem in dve v popoldanskem sklopu. V dopoldanskem sklopu smo v delavnici z naslovom »Krepitev temeljev za življenje in učenje,« pod vodstvom Mojce Vilfan, spoznavali osnove t.i. »brain gym-a« ter odkrivali povezave med enostavnimi gibalnimi vajami in razvojem možganov, ter kako lahko z njimi vzpodbujamo celostno delovanje možganov. V drugi delavnici z naslovom »Spreminjanje negativnih misli in prepričanj«, pod vodstvom psihologinje Marjetke Petrič Puklavec, pa smo se osredotočili na razumevanje pojavljanja negativnih mislih v človeku in na načine, na katere jih lahko preoblikujemo v pozitivne in s tem prispevamo k večjemu zadovoljstvu in s tem k višji kvaliteti življenja.

Po prvem sklopu smo si privoščili malo odmora in okusno kosilo, da smo lahko polni nove energije zakorakali v popoldanski sklop delavnic. V popoldanskem delu pa smo s poznavalko zdravilnih zelišč go. Marijo Kočevar, v delavnici z naslovom »Kako okrepimo imunski sistem z naravnimi sredstvi,« dobili obilico dobrih nasvetov, kako z uporabo zelišč lajšati vsakdanje tegobe in krepiti imunski sistem. V delavnici s tiflopedagoginjo mag. Evo Škrlec Velkavrh pa smo obnovili veščine orientacije ter vodenja slepih in slabovidnih oseb v naravnem okolju.

Vse štiri delavnice so bile vsebinsko zelo bogate in so odprle še veliko novih vprašanj in tem, ki jih bomo, z velikim veseljem, na prihodnjih izobraževalnih delavnicah naprej razvijali.

Pripravil: Darko Starič