MDSS Kranj logotip
MEDOBČINSKO DRUŠTVO SLEPIH IN SLABOVIDNIH KRANJ
Edina tema, ki obstaja,
je neznanje ...
  NAGOVOR     KONTAKT     INFORMACIJE     DELO     ŠPORT     PRIPOMOČKI     PRAVICE SLEPIH     DOMOV 

Martinovanje v Mariboru

Letos je praznik sv. Martina prišel ravno na petek in po dveh letih premora je bilo v štajerski prestolnici spet organizirano martinovanje na prostem. Štajerska prestolnica je pregovorno svoj največji praznik proslavila, kakor se za vinorodno okolje spodobi. Tako odločitev, kam se odpraviti na jesensko ekskurzijo, zares ni bilo težka.

Tako se je torej 43 članic, članov MDSS Kranj in njihovih spremljevalcev, v petek, 11. novembra že zjutraj z avtobusom odpeljalo v Maribor. V Mariboru nas je najprej sprejela prijazna turistična vodička iz TIC Maribor in nas je popeljala na dvourni voden ogled Maribora. Skupaj smo se sprehodili po mestu in si ogledali najpomembnejše točke Maribora, ob enem pa spoznali bogato zgodovino, pa tudi marsikatero zanimivost.

Po ogledu Maribora, smo bili že prav veseli, da je prišel čas kosila, da smo si lahko malo spočili noge in se okrepili za nadaljevanje dneva. Popoldne pa smo se prosto potopili v razposajeno Martinovo dogajanje, ki se je letos odvijalo na več Mariborskih trgih, kjer so se ob glasbi na stojnicah z žlahtno kapljico predstavljali različni vinarji. Seveda se je spodobilo, da smo tudi mi degustirali, kaj so letos pridni vinogradniki pridelali in umni kletarji prikletarili.

Iz Maribora smo se odpeljali ob 17. uri in se po obveznem postanku na trojanskih krofih, podali proti domu. Domov smo prišli okrog 20. ure. Naslednje leto pa spet. Kam? To bomo pa videli prihodnje leto.

Zapisal: Darko Starič
  LOKACIJA                E-MAIL                FACEBOOK                ZAHTEVAJTE VEČ INFORMACIJ                DOMOV